A Diszpécser űrlapon lehetőségünk van egy munkalaphoz:

  • dolgozót hozzárendelni
  • egy már hozzárendelt munkavállalót eltávolítani a dolgozók listájából
  • módosítani egy dolgozó adatait

Ezeket a módosításokat akkor tudjuk végrehajtani, ha

  • egy munkalapot már kiadtunk munkavégzésre
  • megjelent a bal oldali, kiadott munkalapok listájában és
  • kijelöltük

Ekkor a jobb oldali hasábban a 'Dolgozók' panelen megjelennek a munkalapon már hozzáadott dolgozók listája (feltéve, ha a munkalapon már ténylegesen adtunk hozzá dolgozót.)

A dolgozók listájának módosítása hasznos funkció, ha a munkára kiadáskor még módosítani szeretnénk a munkalapon megadott munkavállalókat.

Ha a munka elkészült és az előre eltervezett körülmények, adatok véglegesek, javasoljuk, hogy a Munkalapok listáján, vagy a Munkalap részletei űrlapon aktualizáljuk az adatokat.

Dolgozó hozzárendelése

A listához egy dolgozó hozzáadásához kattintsunk a zöld színű '+Új dolgozó' gombra. A lista legtetején megjelenik egy új, még üres sor.

Töltsük ki adatokkal az alábbiak szerint:

A 'megnevezés' mezőben a legördülő listát nyissuk meg és válasszuk ki a beosztását, ami munkavezető vagy munkatárs lehet.

  1. A név legördülő listából válasszuk ki a munkavállalónk nevét.
  2. A munkavégzés kezdetét és befejezését úgy tudjuk beállítani, ha a mezőbe kattintunk és az óra:perc segédmezők segítségével beállítjuk, vagy a billentyűzetünkről begépeljük a kezdési, illetve a befejezési időpontot.
  3. Az összesítő mező közvetlenül nem írható, a munkavégzés kezdeti és befejezési időpontjának beállítása után a rendszer automatikusan kiszámolja a munkavégzés időtartamát óra:perc formátumban.

Dolgozó eltávolítása a listából

Ha egy munkavégzésre kiadott munkalapról el szeretnénk távolítani egy munkavállalót, jelöljük ki a dolgozót és kattintsunk a piros 'Törlés' gombra.

A rendszer párbeszédablakban megerősítést kér az eltávolításhoz. Kattintsunk az Igen gombra, ekkor a listából eltűnik a kijelölt dolgozó.

Dolgozó adatainak módosítása

Bármely dolgozó adatait módosíthatjuk, amennyiben a vonatkozó mezőre kattintunk. Így a beosztást, a nevet és a munka kezdésének/befejezésének időpontja is változtatható.