Szerző: Kiss Richárd
Tartalomjegyzék

Kell-e telepíteni? Fut Macen is? Rendszergazdára szükség van? Mik a rejtett költségek? A leggyakrabban feltett kérdésekre válaszolunk.

Kérdés: Tényleg csak egy böngészőre van szükségem?

Válasz: Igen.

Lássuk nagyon leegyszerűsítve a rendszer működési elvét. Az easyOCM működése internetes technológián alapul, a felhasználónak mindössze 3 dologra van szüksége:

  1. egy átlagos asztali számítógépre vagy laptopra
  2. egy átlagos (akár mobil, 3G vagy gyorsabb) internetcsatlakozásra
  3. és egy webes böngészőre.

Az adatokat nem a felhasználó számítógépén tároljuk, hanem egy távoli webszerveren. Az ügyviteli feladatok végrehajtását is a távoli kiszolgálógépen végezzük el. A kiszolgálógépet (szervert) nem Önnek kell üzemeltetnie, hanem nekünk.

Szaknyelven ez a vékonykliens technológia, az adatokat pedig a felhőben tároljuk.

Kell-e szupergyors net?

Az adatáramlás minimális, ezért akár egy 3G mobil adatkapcsolat mellett is folyamatosan tudjuk használni.

Kell-e telepíteni, frissíteni a szoftvert?

Az easyOCM-et nem kell telepítenie, a megrendelésének teljesülése pillanatában azonnal, bármely webböngészővel rendelkező számítógépén beléphet a rendszerbe és használhatja a funkcióit.

A rendszert nem kell frissítenie, mert önfejlesztő. Az önfejlesztő azt jelenti, hogy azt mi újabb ügyviteli funkciókkal ruházzuk fel, külön kérés, felhasználói beavatkozás nélkül azonnal frissítjük. Ön mindig a legfrissebb, legteljesebb verziót használja anélkül, hogy ezért felárat kérnénk.

Windowson fut vagy Macintoshon?

Mivel a rendszer használatához csak egy böngészőre van szükség, ezért mindegy, hogy a munkaállomásunkon Windows, Linux vagy Macintosh operációs rendszer alatt fut a böngészőnk, mindegyiken hibamentesen működik, azaz platform-független a rendszer.

Milyen erős számítógép kell az easyOCM futtatásához?

Az easyOCM rendkívül fürge, a futása nem terheli meg a számítógépét. Kifejezetten olyan megoldásokat alkalmazunk, aminek roppant kicsi a számítási igénye és az adatok, információk megjelenítése is minimális teljesítményt igényelnek.

A tapasztalatunk szerint akár egy 5-10 éves és már akkor is átlagosnak mondott számítógépen (legyen az asztali gép vagy notebook) kiválóan fut a rendszerünk.

A legegyszerűbben úgy ellenőrizheti le a hardverigényt, ha a számítógépén a legújabb Chrome vagy Firefox webböngésző hiba- és akadozás mentesen fut, akkor az a számítógép tökéletesen alkalmas az easyOCM használatára.

Kell-e saját szerver, informatikus és rendszergazda?

Nem, az easyOCM használatához egyáltalán nincs szükség saját szerver (kiszolgálógép) bérlésére vagy üzemeltetésére. A távoli kiszolgálógépet mi üzemeltetjük, arra Önnek nincs gondja és külön költséggel sem jár.

Rendszergazdai felügyeletet nem igényel, mert ezt szintén mi vállaljuk. Külön informatikus személyzetre sincs szüksége, mivel a szoftver átlagos internetfelhasználói ismeretekkel magabiztosan használható.

Speciális adattárolóra van-e szükség?

Nincs.

 Az easyOCM felhőalapú ERP szoftver, a számítógépébe szerelt háttértároló pontosan elegendő a működéshez, nem azon tároljuk az adatokat.

Tudjuk-e többen, több számítógépről használni?

Igen, egyszerre többen, több számítógépről is használhatják az easyOCM rendszert.

Lassítja-e a rendszert, ha többen dolgozunk benne?

Nem. A rendszer pontosan ugyanolyan fürge 5, 10 és 100 felhasználó egyidejű használata mellett is.

Vannak-e rejtett költségek?

Nincsenek.

A szoftver szolgáltatásként vehető igénybe, aminek ellenértékét időszaki (éves, negyedéves, havi) rendszerességgel egyenlítheti ki előfizetéses formában.

Rejtett költség lenne például egy kiszolgáló gép (szerver) üzemeltetési költsége, esetleg egy vagy több rendszergazda bére, akiknek felügyelnie kellene a szervet heti 7 nap, napi 24 órában, karbantartani azt, biztonsági réseket befoltozni stb. A fenti pontokban már taglaltuk, hogy se szerverre, se saját belső hálózatra, se rendszergazdára nincs szüksége.

A frissítésekért sem kell fizetnie, nincs költsége az új funkciók beépítésének, ezeket mindaddig automatikusan megkapja, amíg van érvényes előfizetése. Liszenszt sem kell vásárolnia és évente nem kell megújítania a szoftverfrissítésekhez. Azokat külön kérés vagy telepítés nélkül kapja meg, felár nélkül.

Összefoglalva:

nincsenek rejtett költségek.