Tartalomjegyzék

Az Online Cégmenedzser egyszerre maximálisan 32 raktárhelységet képes megkülönböztetett módon kezelni. A raktárhelységek lehetnek fizikailag külön helyeken (városban vagy országban is), de akár egy raktárhelységen belüli ún. logikailag elkülönített raktárat is képes kezelni.

A Raktárak kezelése űrlap célja kettős:

  1. a raktárhelységeink számának beállítása
  2. megnevezése

Elérése
Nyissuk meg a bal navigációs sávban az Adminisztráció menüpontot, majd kattintsunk az "Adminisztráció és rendszeradatok" gombra.

A megjelenő panelen kattintsunk a "Raktárak kezelése" gombra.

A kezelőfelület

A listában látjuk a 32 lehetséges raktárhelységet. Egyszerre 20 elem fér ki a képernyőre, a panelen belüli görgetősávval tudjuk görgetni azt.

A rendszer első indításakor minden raktárhelység megnevezése üres. Legalább egy raktárhelységet fel kell vennünk ahhoz, hogy készletkezelést végezzünk, azaz árut vételezzünk be.

Műveletek

Raktár felvétele

  1. egérrel kattintsunk egy még üres megnevezésű raktárhelység beviteli mezőjébe
  2. billentyűzetről gépeljük be a megnevezését
  3. kattintsunk a panelen kívülre, ezzel a bevitt adat mentésre került.

Megjegyzés: a beviteli mezőbe tetszőleges számú karaktert beírhatunk, de az adatok érvényesítése után (Enter billentyű vagy az egérrel a mezőn kívül kattintva) az első 50 karaktert rögzíti a rendszer, a többit elveti.

Ha további raktárhelységet szeretnénk felvenni, ismételjük meg a fenti műveletsort. Ha végeztünk, kattintsunk a panel alján a "Bezárás" gombra, ezzel visszatérünk az "Adminisztráció és rendszeradatok" nézetbe.

Jogosultságok
Az összes felvitt raktárhelység ezzel létrejön, azonban a rendszer felhasználói csoportjainak még nincs arra jogosultsága, így a rendszer adminisztrátorának sem.
Az "Adminisztráció és rendszeradatok" panelen kattintsunk a "Dokumentumtípusok jogosultságai" gombra.

A betöltődő űrlapon minden egyes felhasználói csoportnak adjuk meg a kívánt jogosultságot az "Olvasás" és "Írás" oszlopban a jelölőnégyzetek segítségével.

Részletes leírást a Felhasználói jogosultságok kezelése súgóoldalon talál.

Raktárhelység módosítása

Módosítani csak a nevét tudjuk egy raktárhelységnek. Ehhez kattintsunk a beviteli mezőbe, billentyűzettel gépeljük be az új nevet, majd kattintsunk egérrel a panelen kívüli területre. Ezzel a rendszer rögzítette az megváltozott nevet.

Megjegyzés: módosítás esetén a raktárra  kiosztott jogosultságok változatlanok maradnak, ezért jogosultságkezelésre nincs szükség.

Törlés

Raktárhelység törlésekor különösen óvatosan kell eljárnunk. Előbb győződjünk meg arról, hogy a törlendő raktárunkban minden áru készlete 0.

Ha ez a feltétel teljesül, akkor kattintsunk a Törlés gombra, majd a megerősítő párbeszéd ablakban kattintsunk a "Rendben gombra". A Törlés után a raktár nem jelenik meg többé a Raktár űrlapon.

A törlés működik ugyan, de gombra kattintás előbb hibaüzenetet ad // 20200331

Raktár felszámolás
Amennyiben van a raktárunkban árukészlet, akár egyetlen egységnyi is, raktár felszámolást kell végeznünk az alábbi műveletsor mentén:

  1. készítsünk leltárt
  2. a leltározott készleteket vételezzük vagy vételezzük át másik raktárba
  3. ez után a Raktárak kezelése űrlapon kattintsunk a Törlés gombra, majd a megerősítő párbeszéd ablakban kattintsunk a "Rendben gombra". A Törlés után a raktár nem jelenik meg többé a Raktár űrlapon.

További részletes információkért látogassuk meg a Leltár, a Kivét és az Átvét súgóoldalakat!

Bezárás gomb

A panel jobb alsó sarkában elhelyezett Bezárás gombra kattintva visszakerülünk az "Adminisztráció és rendszeradatok" panelre.

Természetesen a böngészőlapunk bezárás gombjával is bezárhatjuk az űrlapot, ez esetben azonban nem kerülünk vissza az "Adminisztráció és rendszeradatok" panelre.

Tippek

  • A Raktár űrlapon a választó mezőben az első 20 karakter látszódik, míg kiválasztása után a tőle jobbra eső név mezőben az első 40 karakter.
  • Törekedjünk a raktár rövid megnevezésére! Praktikus 20 karakternél nem hosszabb nevet adni. Ha mégis rákényszerülünk a hosszabb megnevezésekre, akkor az első 20 karakterbe kerüljön az azonnali beazonosíthatóságot leíró név.